Mallorca Partner

Våra objekt

Vårt unika tillvägagångssätt är följande:

 

  • Vi hjälper Er att hitta rätt bostad genom att ta fram olika objekt som matchar era kriterier.
  • Vi går igenom all dokumentation inför förvärvet för att på så sätt säkerhetsställa att ni gör en korrekt och bra affär samt att förvärvet av objektet följer spansk lagstiftning. Viktigt att veta är att det tillkommer en skatt på köpeskillingen som ligger på 8% om fastigheten är en andrahandslägenhet, 10% om fastigheten är ett nybygge och 21% (VAT)  gäller för affärslokaler.
  • Om ni redan hittat ett objekt av intresse erbjuder vi tjänsten att säkerhetsställa affären åt er på Mallorca. Genom vår samarbetespartner JM Advokat & Fastighetsjurist kan vi gå igenom dokumentationen på plats inför ert förvärv. Vi kan även hjälpa Er med upprättande av ert spanska personnummer (NIE) och även bankkonto vilket är ett krav för att kunna förvärva och äga bostad i Spanien).
  • Vi vet att tid är värdefull och därför hjälper vi Er att göra en snabb affär genom våra advokater och fastighetsjurister sitter på samma ställe i centrala Palma. Därmed kan vi ordna att köpprocessen tar max 3 dagar (beroende på om säljaren befinner sig på ön när det är dags).
  • Räkna med att administrationskostnaden kommer att ligga på ca 4% av köpeskillningen. Där ingår Notariekostnader och anskaffningsskatt (8%), vilket betyder att det blir en total förvärningsskostnad på ca 13% av köpeskillingen Ni betalar vid förvärvet.
logo-small

postadress

Gröndalsvägen 170
117 69 Stockholm

kontakt information

Telefon: 073 72 91860
alex.reyes@taxcroconsulting.se

Mer information